Vuit vocals del CGPJ reclamen celebrar un ple per a abordar l’amnistia per suposar l'”abolició de l’Estat de Dret”

Els consellers que van ser nomenats a proposta del Partit Popular han fet el reclam al president de l'organisme

Ple extraordinari del Consell General del Poder Judicial
Ple extraordinari del Consell General del Poder Judicial.

Vuit vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) han sol·licitat al president de l’organisme, Vicente Guilarte, la celebració d’un ple extraordinari per pronunciar-se sobre l’amnistia als promotors i partícips en el procés.

Els consellers Carmen Llombart, José Antonio Ballestero, Francisco Gerardo Martínez-Tristán, Juan Manuel Fernández, Juan Martínez Moya, José María Macías, Nuria Díaz Abad i María Ángeles Carmona, que van ser nomenats a proposta del Partit Popular, han demanat la celebració del ple per debatre sobre una declaració institucional on es qualifica l’amnistia de ser una mesura amb efectes de “degradació” per al país i “quan no d’abolició de l’Estat de Dret a Espanya”.

La declaració institucional afirma que “el Consell General del Poder Judicial, exercitant i reafirmant les seves funcions constitucionals per a la defensa de la plena vigència de la Constitució, de l’Estat de Dret i de la integritat de la potestat jurisdiccional, ha acordat aprovar la següent”. “Ha vingut observant amb creixent preocupació les declaracions de membres d’alguns partits polítics minoritaris, alguns d’ells amb responsabilitats de govern, sobre l’eventual amnistia dels delictes comesos en ocasió dels episodis esdevinguts l’1 d’octubre del 2017, així com els també comesos amb anterioritat per a la seva preparació, inclosos delictes de corrupció”, ha afegit.

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, va sostenir dissabte passat, 28 d’octubre. que “efectivament ha pactat una llei d’amnistia amb partits polítics que inclou, entre altres, el dirigit per un pròfug de la justícia que es beneficiarà personalment de la mesura”, en referència a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i afegeixen que el cap de l’Executiu va afegir que “la mesura s’adoptarà en interès d’Espanya”.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari