Borrell sobre l’atac israelià a un camp de refugiats: “La seguretat dels civils és una obligació moral i legal”

L'alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors ha expressat que està “consternat per l'elevat nombre de víctimes”

Josep Borrell

Josep Borrell, alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors, ha tornat a destacar que cal protegir els civils a Gaza i ha fet referència aquest dimecres a l’atac israelià sobre el camp de refugiats de Yabalia, que ha deixat desenes de morts. El socialista ha indicat que, “partint de la clara postura del Consell de la UE que Israel té dret a defensar-se de conformitat amb el dret internacional humanitari”, està “consternat per l’elevat nombre de víctimes” de l’atac.

Borrell ha recordat les paraules del secretari general de l’ONU, António Guterres, qui va assenyalar que el dret internacional humanitari “no pot aplicar-se de manera selectiva, inclosos els principis de distinció, proporcionalitat i precaució”.

El cap de la diplomàcia humanitària ha dit en la xarxa social X que aquest dret de defensa “sempre ha d’equilibrar-se amb l’obligació de protegir els civils en la major mesura possible”. “Cada dia que passa, a mesura que la situació es torna més i més greu, això és més urgent que mai. La seguretat i la protecció dels civils no sols és una obligació moral, sinó també legal”, ha conclòs.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari