Repsol es queixa que l’impost a les energètiques “castiga” les empreses i condiciona futures inversions

La multinacional energètica ha guanyat 2.758 MEUR fins al setembre i ha invertit 4.362 milions

Benzinera de Repsol

Repsol ha avisat al PSOE i Sumar que si fan govern i mantenen l’impost a les energètiques podrien “condicionar” les futures inversions de la companyia a Espanya. Coincidint amb la publicació dels seus resultats financers, que apunten que Repsol va guanyar 2.758 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any, la companyia ha carregat contra un impost que considera que “castiga” les empreses.

La multinacional energètica ha informat aquest dijous que els seus beneficis han baixat un 14% respecte a l’any passat, principalment per la caiguda del preu del petroli i el gas, però tot i així ha mantingut unes inversions de 4.362 milions d’euros durant els nou primers mesos de l’any, un 81% més que el 2022. D’aquestes, un 41% eren a Espanya.

La companyia ha explicat que es mou en un mercat “marcat per la volatilitat”, que preveu que segueixi en els pròxims mesos pel “convuls escenari geopolític”, i s’ha queixat de la incertesa en el marc regulador espanyol. “La possibilitat que es mantingui el gravamen a les companyies energètiques, que es va idear com a temporal i extraordinari, castiga les empreses que, com Repsol, inverteixen en actius industrials, generen ocupació i garanteixen la independència del país”, ha avisat la companyia.

En un comunicat, Repsol ha alertat que aquest tipus d’impostos “afavoreixen els importadors que no generen ocupació ni activitat econòmica rellevant per a Espanya”. Per a la companyia, “la falta d’estabilitat en el marc regulador i fiscal del país podria condicionar els futurs projectes industrials de Repsol a Espanya”.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari