El simulacre d’atemptat a l’estació de Sants comptarà amb 500 participants

L'actuació es durà a terme entre les onze de la nit d'aquest dijous i les quatre de la matinada de divendres

L'estació de Sants de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)

Aquesta matinada de dijous a divendres, concretament d’onze de la nit a quatre de la matinada, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, es durà a terme un simulacre d’operatiu antiterrorista a les andanes d’alta velocitat de l’estació de Sants de Barcelona, en el qual participaran al voltant de 500 persones sumant els cossos de seguretat, personal d’emergències i figurants. El simulacre afectarà la mobilitat dels carrers del voltant de l’estació, ja que es desplaçaran ambulàncies, vehicles policials i altres vehicles d’emergències.

Segons han informat el Departament d’Interior i el consistori barceloní, se simularà un atac amb múltiples ferits i víctimes mortals, amb l’objectiu de posar a prova la resposta operativa dels cossos de seguretat i el sistema d’atenció a les víctimes afectades en actes terroristes. Hi participaran més de 170 efectius dels Mossos d’Esquadra i una trentena de vehicles de diferents unitats (canina, subsol, TEDAX, BRIMO, ARRO i patrulles ciutadanes). També la Guàrdia Urbana de Barcelona; Protecció Civil de la Generalitat; el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB); el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM); la Creu Roja; Bombers de Barcelona; Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Renfe.

A les 23.55 h del dijous, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, farà una atenció als mitjans de comunicació, juntament amb el sotscap de la Comissaria Superior Tècnica de Mossos, l’intendent Josep Saumell, i el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado. L’atenció es farà des de l’exterior de l’estació, a la Plaça Països Catalans, on hi haurà instal·lat el centre de comandament avançat.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari