El Nasdaq amenaça Barça Media de fer-la fora abans de començar a cotitzar

Li ha donat ultimàtum de quaranta-cinc dies a l'SPAC de Mountain & Co per no haver informat de la fuga d'inversors després de l'ajornament sol·licitat per Laporta, que no troba ni tan sols compradors per al 49% de Barça Studios

Joan Laporta, durant la darrera assemblea del Barça

El futur de Barça Media com a central blaugrana de continguts audiovisuals i de l’explotació d’actius virtuals i digitals s’enfosqueix cada dia que passa, ara a conseqüència de l’avís i de l’amonestació que Nasdaq ha donat a Mountain & Co I Acquisition, la societat a través de la qual es canalitzaria el procés de sortida a borsa en forma de SPAC. La irregularitat denunciada deriva del seu incompliment perquè no ha informat d’una recent reducció dels inversors i del capital.

La fugida dels socis interessats en principi en la capitalització de l’SPAC, atretes pel renom i la maniobra de propaganda des de Barcelona als EUA, es va produir quan el mateix Joan Laporta va haver de demanar un ajornament formal fins al mes de març vinent, a causa de les seves pròpies dificultats per tancar d’una vegada per sempre la cada vegada més frustrada i fallida venda de Barça Studios, que només ha aconseguit cobrar 40 milions dels 200 milions anunciats, informats i aprovats pels socis en assemblea ja fa més d’un any.

El regulador ha tingut notícies no oficials de l’última junta d’accionistes de Mountain & Co on, com a resultat d’aquest refredament, hi va haver inversors que van retirar els fons, perquè hi tenien dret a fer-ho, mentre que altres, amb diferents condicions, van preferir conformar-se a esperar que les expectatives millorin, donat que en cas de fer un pas enrere haurien perdut el cent per cent de la seva aposta.

Una situació de la qual, obligadament, la societat havia d’informar al Nasdaq dins el termini i en la forma escaient correctes. Com que no va ser així, s’ha tramitat des del Nasdaq la notificació corresponent, inclosa l’amenaça d’expulsar-la del seu actual estatus de societat adormida en espera d’aquest potencial negoci al voltant de Barça Media.

Segons informacions contrastades, el Departament de Qualificacions de Cotització del Nasdaq va enviar una notificació el dia 9 d’octubre passat advertint que la companyia ja no complia la norma de cotització que exigeix un mínim de 400 titulars totals per continuar cotitzant al Nasdaq Global Market i donant-la un termini de 45 dies naturals per presentar un pla convincent de recuperació. En un escrit de resposta, la companyia s’ha compromès a “prendre totes les mesures raonables disponibles per recuperar el compliment de la regla”.

Aquesta circumstància negativa, en cas de no produir-se un gir a favor del projecte, enterraria definitivament la possibilitat d’ampliar fins a un límit encara més fantasiós i irreal aquesta palanca fantasma, sembla que impossible de convertir-se en una eina capaç de generar ingressos.

Al revés: aquest nou escenari produeix un efecte advers de desconfiança que complica el futur de Barça Media i, de retruc, de l’aventura financera cada vegada més perillosa de Barça Studios. Si la desídia i l’abandonament dels primers socis, Orpheus Media i Socios.com, va obligar a refer el finançament i anunciar en un comunicat oficial la inversió assegurada del fons d’inversió Libero i d’una agència financera especialitzada, Nipa Capital, portadora també de nous i poderosos inversors, la deserció final de Libero i l’obscurantisme dels 20 milions aportats per una empresa desconeguda (xipriota segons alguns, croata segons uns altres) han estat la causa principal de la desconfiança de Mountain & Co a l’hora de fer un pas definitiu, de moment sense penalitzacions. Caldrà veure si, des de la junta blaugrana, desesperada, l’aposta es manté en una altra puntada endavant.

El globus s’està inflant cada cop més arriscadament per a l’estructura econòmica del Barça de Laporta perquè continuen faltant els diners de la primera fase de la venda de Barça Studios i que, a més, el club s’ha donat un ingrés comptable de 208 milions sobre la base del valor del 51% de les accions de la companyia després d’haver col·locat el 41% per 200 milions. Si la segona part, que és incerta, improbable i ara mateix impossible, és la que suporta la primera, hi ha l’amenaça que en l’exercici actual calgui aprovisionar, o sigui comptabilitzar com a pèrdua, la manca d’inversió i, a la llarga, la pèrdua de valor de Barça Studios.

La iniciativa, maldestra i falsa des del principi, que només va ser un recurs d’emergència per a la inscripció de Lewandowski i companyia l’estiu del 2022, també ha compromès despeses a consultores de 9,1 milions per trobar inversors, fet que suposa haver invertit aquests 9,1 milions per haver cobrat només 40 de 200 milions.

La mala olor de tota aquesta operació, en un moment en què el mercat de la criptomònada i el negoci dels actius digitals no viu el millor moment, s’estén a una economia blaugrana tocada de mort, diguin el que diguin Laporta, Romeu i l’auditor, ja que sense aquest valor acumulat de Barça Studio als comptes, cada dia més fictici, els estats financers i el balanç serien de tal extrema la precarietat que es posaria en dubte, com ja ha fet l’auditor, el principi d’empresa en funcionament.

L’aposta d’Evarist Murtra al vicepresident econòmic continua sense resposta des de la junta: “Senyor Romeu -va escriure a La Vanguardia-, em jugaria un cafè que caldrà aprovisionar totalment o parcialment aquesta plusvàlua de la que tant va presumir l’altre dia”.

Més enllà d’una al·lusió per part del president sobre l’actitud demagògica d’alguns personatges de l’entorn, ningú del club ha sortit a discutir-li aquesta bravata.

(Visited 150 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari