Divisió al Parlament durant la lectura de la declaració sobre Israel

Els diputats de la CUP i Ruben Wagensberg (ERC) han abandonat l'hemicicle, i els comuns han exhibit cartells en suport a Palestina

Els diputats de la CUP han abandonat l'hemicicle durant la lectura de la declaració sobre Israel i Palestina (CUP)

La divisió d’opinions entorn la guerra d’Israel contra Palestina s’ha evidenciat aquest dijous a la cambra catalana arran de la lectura d’una declaració aprovada amb els vots de Junts, PSC, Ciutadans i PPC. Els diputats de la CUP han abandonat l’hemicicle del Parlament de Catalunya en el moment que la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula (Junts), ha començat a llegir la declaració de la junta de portaveus sobre Israel i Palestina, un text aprovat que condemna “l’atac terrorista” de Hamàs i reconeix el dret d’Israel a defensar-se “dins dels límits del dret”.

El secretari quart de la Mesa, Ruben Wagensberg (ERC), tampoc hi ha estat present en senyal de protesta, mentre que, per la seva banda, els diputats d’En Comú Podem han exhibit cartells on es podia llegir: “No en el meu nom”. Als escons buits, els diputats de la CUP hi han posat banderes palestines i una estelada, i tant els anticapitalistes com Wagensberg no han tornat a l’hemicicle fins que Madaula ha acabat de llegir el text. Amb tot, la presidenta del Parlament, Anna Erra, ha demanat als diputats que mostressin “respecte” cap a la declaració aprovada.

El text, rebutjat per ERC, els comuns, Vox, i la CUP, parteix dels fets del passat 7 d’octubre, “condemna l’atac terrorista de Hamàs” i reconeix “el dret d’Israel a defensar-se d’aquests atacs indiscriminats dintre dels límits que marquen el dret humanitari i els tractats internacionals”. També fa una “crida urgent a un alto el foc que garanteixi la protecció de la població civil, l’alliberament de tots els ostatges, el cessament dels atacs armats, dels talls de subministrament i dels bombardejos a Gaza, així com l’obertura de corredors humanitaris segurs”, però no condemna expressament els atacs israelians contra els palestins, fet que és motiu del desacord dels grups d’esquerra del Parlament.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari