El Consell de la República de Puigdemont vota bloquejar la investidura de Pedro Sánchez

El 74,9% dels registrats vota a favor en la consulta, amb una participació del 4,45%

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Les bases del Consell de la República aposten per “promoure el bloqueig a la investidura del president a l’estat espanyol per part dels partits independentistes catalans”. Així es desprèn dels resultats de la consulta celebrada per l’entitat independentista als seus inscrits. Amb una participació de només el 4,45% dels socis del CxR, gairebé el 75% s’ha decantat pel bloqueig de la legislatura espanyola.

Aquest posicionament de l’organització liderada per Carles Puigdemont arriba mentre Junts per Catalunya negocia una hipotètica investidura del candidat socialista Pedro Sánchez. Els negociadors, però, no consideren que la consulta els “vinculi” i les converses entre els partits continuen en total hermetisme.

En la consulta, que va començar el passat dimarts i va finalitzar aquest dilluns, hi han participat 4.021 persones, xifra que representa el 4,45% del cens de registrats del CxR. Dels votants, el 74,9% ho ha fet a favor del bloqueig a la investidura espanyola, el 24,9% en contra i el 0,2% ha optat pel vot en blanc.

Un cop fets públics els resultats de la consulta, el Govern del Consell de la República ha informat que els comunicarà “a la direcció dels diferents partits independentistes catalans de manera immediata”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio fa dues setmanes, Toni Comín va avisar que la consulta interna a les bases del Consell de la República sobre el bloqueig de la investidura de Sánchez “no vincula els negociadors” encara que Puigdemont sigui el president del Consell.

“Qui negocia no és el Consell, són els partits polítics”, va argumentar. L’eurodiputat va explicar que faran la “pedagogia necessària” perquè “seria millor” que, en la consulta interna, guanyes l’opció de seguir negociant.

(Visited 73 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari