Albares torna a la UE a defensar l’oficialitat del català, l’euskera i el gallec

El ministre insisteix en les "circumstàncies i condicions molt específiques" de les tres llengües

  El ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel Albares, en acabar la reunió del Consell de Ministres (ACN)

  El ministre d’Afers Exteriors en funcions, José Manuel Albares, tornarà a defensar aquest dimarts l’oficialitat del català, l’euskera i el gallec a la Unió Europea (UE) davant del Consell d’Assumptes Generals (CAG) que se celebra a Luxemburg. Durant la reunió, el ministre presentarà un “informe de progressos” i insistirà als 27 Estats membres que Espanya assumirà “de manera completa i total” els costos de l’oficialitat.

  Així, en la reunió de ministres en què s’abordarà per segon cop l’assumpte, Albares defensarà les “circumstàncies i condicions molt específiques” del català, el basc i el gallec per tirar endavant la seva oficialitat a la UE, i insistirà en  l’especificitat legal de les tres llengües en el context europeu. En aquest sentit, Albares ha subratllat que el cas de les tres llengües és “únic dins de la UE”: “Estan recollides com a cooficials dins de la Constitució, s’utilitzen al Congrés i el Senat i tenen acords administratius amb gairebé totes les institucions europees”, ha indicat.

  El titular d’Afers Exteriors també tractarà de  calmar les inquietuds dels socis comunitaris que temen que l’oficialitat de les tres llengües obri la porta a noves demandes per incloure més llengües en el règim lingüístic de la UE. “La proposta es limita exclusivament al cas espanyol”, ha manifestat Albares, que ha assenyalat que “els tractats avalen la proposta” i que el multilingüisme és un “valor” de la UE.

  (Visited 22 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari