Òmnium, universitats, sindicats i patronals demanen als Estats de la UE l’oficialitat del català

En una carta conjunta defensen que és una "oportunitat històrica" per a "enfortir els valors fundadors" de la Unió Europea

Fins a 21 organitzacions han enviat una carta conjunta als Estats membres de la Unió Europea per a l’oficialitat del català. La iniciativa, presentada aquest dilluns a l’Institut d’Estudis Catalans, ha estat impulsada per Òmnium Cultural, els rectors de les vuit universitats públiques catalanes i els principals sindicats i patronals.

La missiva ha estat llegida per l’actor Sergi López i la directora Sílvia Quer en la vigília d’una nova reunió del Consell d’Afers Generals de la UE. El text defensa que és una “oportunitat històrica” per a reconèixer una llengua parlada per “més de deu milions” de ciutadans europeus i “present a 3 dels Estats membres”. Consideren que aquesta oficialitat enfortiria “els valors fundadors” de la Unió Europea.

La carta, que s’ha adreçat als representats a la UE dels Estats membre, ha estat signada per Òmnium Cultural, les vuit universitats públiques catalanes (UB, UAB, UPC, UPF, UDL, UdG, URV i UOC); organitzacions empresarials, com Foment del Treball, PIMEX, la Cambra de Barcelona, CECOT, FemCat, Confederació de Cooperativistes de Catalunya i Acadèmia del Cinema Català, i els sindicats CCOO, UGT, USOC, Intersindical i Unió de Pagesos.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari