La justícia exculpa Ada Colau d’un delicte d’odi per suspendre les relacions amb Tel-Aviv

La jutgessa entén que és una qüestió de "caràcter polític" que caldrà valorar a través dels mecanismes municipals

L’exalcaldessa de Barcelona i coordinadora dels comuns, Ada Colau, durant la seva intervenció al Consell Nacional (Nico Tomás, ACN)
L’exalcaldessa de Barcelona i coordinadora dels comuns, Ada Colau, durant la seva intervenció al Consell Nacional (Nico Tomás, ACN).

La titular del jutjat d’Instrucció número 5 de Barcelona ha arxivat les diligències contra l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau per un suposat delicte d’odi després de suspendre les relacions amb Tel-Aviv.

Segons ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la jutgessa ha arxivat la investigació perquè, entre d’altres, entén que sigui o no procedent el fet de mantenir una relació de cooperació amb una altra ciutat, el fet que aquesta se suspengui, és una qüestió de “caràcter polític” que cal abordar mitjançant els mecanismes propis de l’activitat municipal. Les denuncies contra Colau van ser presentades pels advocats Francesc Jufresa i Ferran Grases i l’entitat Acció i Comunicació a l’Orient Mitjà (ACOM).

La resolució judicial indica que no es pot considerar que l’acte administratiu que es qüestiona a les denuncies pugui entrar dins d’una resolució “manifestament injusta” exigida pel tipus penal en casos de delicte de prevaricació.

Pel que fa al delicte d’odi, la jutgessa remarca que cal una incitació directa o indirecta a l’odi contra un grup, una part d’ell o una persona determinada per raó de pertinença o per motius racistes, antisemites o altres. En aquest cas, afegeix, el decret d’alcaldia i la comunicació feta al primer ministre d’Israel i a l’ambaixada d’aquest país, indica que es tractava de consideracions en relació amb Israel i les seves institucions oficials. Això, segons la magistrada, no pot considerar-se un delicte d’odi, sigui políticament oportú o no.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La justícia exculpa Ada Colau d’un delicte d’odi per suspendre les relacions amb Tel-Aviv”

Feu un comentari