Una enquesta de Ferrocarrils de la Generalitat es converteix en un memorial de greuges contra el seu servei

Queixes dels usuaris: “Els trens fan fàstic. Molt però que molt bruts”, “tercermundista”, “freqüència de pas dels anys 90”, “lavabos tancats des de fa un mes”, “triga 50 minuts per anar de Terrassa a Barcelona”...

Imatge amb què Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha il·lustrat la seva enquesta als usuaris perquè diguin quina línia utilitzen

Una enquesta pujada, el dia 13 d’octubre, a la xarxa social X per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’ha convertit en pocs dies en un memorial de greuges del servei de la companyia. L’empresa va posar aquest post a X: “Ens ajudes? Volem saber de quina línia ets usuari habitual!”. Donava tres opcions, les de les tres línies interurbanes que gestiona: Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla. El post ha tingut moltes visites (més de 40.000) però només prop d’un centenar de respostes. Moltes d’aquestes respostes són crítiques duríssimes a diversos aspectes del funcionament d’aquestes línies.

La línia que rep més crítiques per part de les persones que participen en aquesta enquesta és la Llobregat-Anoia, que connecta Barcelona i el Baix Llobregat amb Igualada i Manresa. L’endemà que FGC pengés l’enquesta, l’usuari Albert Barrufet escrivia: “La Llobregat-Anoia és tercermundista. Una ciutat com Igualada, amb 70.000 persones a l’àrea urbana, que trigui el que triga en anar a Barcelona per salvar 60 kilòmetres”.  El mateix dia, Eduardo de Godoy lamentava: “Línia Llobregat-Anoia, via única, pocs horaris, i sobretot trens bruts i vells. Estan tan malament que molta gent prefereix no utilitzar el tren perquè és indignant fer un viatge de més d’una hora entre Igualada i Barcelona i no disposar d’un lavabo net”. Jordi Nerín contestava l’enquesta dient que ja no agafava cap línia de Ferrocarrils de la Generalitat: “Prefereixo anar en bus des de Manresa a Barcelona… Mals trens, mals horaris, poca seguretat. Discriminats i oblidats”. @AleixRami reclamava “Renovació trens línia Llobregat-Anoia”. SC N deia que “els trens fan fàstic, molt però molt bruts. Ja m’he queixat moltes vegades i enviat fotos”.

La línia Barcelona-Vallès, que uneix la capital catalana amb Sabadell i Terrassa, també acumula moltes queixes dels usuaris que han contestat l’enquesta de FGC. “La que ara triga 50 minuts per anar de Terrassa a Barcelona”, va ironitzar Gemma Marcet.  “A Barcelona-Vallès els trens de la tarda van super plens. Vau dir d’ampliar el servei i ens heu deixat tirats als usuaris de la tarda. Per quan l’ampliació de la tarda?”, protesta Oriol Vila. Ferran també es queixa que el trajecte de Terrassa a Barcelona duri 50 minuts i afegeix: “els caps de setmana té una freqüència dels anys 90”.

De la línia Lleida-La Pobla de Segur hi ha pocs comentaris. Montse Vilella i Algarra, que contesta l’enquesta dient que utilitza aquesta línia, demana “més horaris i connexió amb els AVE que van cap a Madrid, siusplau”.

També hi ha respostes sense crítiques i, fins i tot, algunes que elogien el servei. És el cas de MGS Coma-ruga, que a les 9:45 del matí de l’endemà que es posés en marxa l’enquesta escrivia: “Línia Barcelona Vallès. Una bona línia amb un nivell alt dins d’Europa”. A aquesta usuària la segueix Esquerra Republicana de Barcelona a X. Aquesta agrupació del partit que governa Catalunya i reclama el traspàs del servei de Rodalies a la Generalitat també segueix a Cristina Sanjuan, una altra usuària de la línia Barcelona-Vallès que ho ha explicat en el fil de l’enquesta.

Del sondeig de FGC els seus directius no podran treure gaire conclusions de quines línies fan servir els usuaris de la xarxa social X però segur que han constatat que n’hi ha molts que estan indignats amb el seu servei.

(Visited 2.237 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari