CCOO convoca quatre jornades de vaga en el primer cicle d’educació Infantil

El sindicat denuncia "el caràcter clarament abusiu dels serveis mínims decretats per la Generalitat"

Escola pública

El sindicat CCOO, en un comunicat, denuncia el seu “rebuig al bloqueig de la negociació d’un conveni col·lectiu que manté unes retribucions molt per sota de la formació i la responsabilitat de les treballadores i els treballadors del sector”, en el primer cicle d’educació infantil a Catalunya.

En aquest context, CCOO anuncia que dels quatre dies de vaga convocats, els dos primers dies, la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya convoca concentracions el 19 d’octubre a les 10:30 hores al Davant del Departament d’Educació i el dia 25, a la mateixa hora davant del Palau de la Generalitat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

CCOO exigeix el desbloqueig de la negociació col·lectiva “imposat per la indolència i intransigència d’unes organitzacions patronals que pretenen perpetuar la situació de precarietat en la qual es troben milers de treballadores i treballadors, aprofundint d’aquesta manera la bretxa salarial per qüestió de gènere”.

Segons el sindicat “les seves retribucions i condicions laborals no es corresponen amb la responsabilitat que assumeixen les plantilles i la formació que se’ls exigeix, i són especialment impròpies per als qui realitzen activitats de docència en aquesta etapa preescolar”.

A Catalunya, a més a més, CCOO denuncia “el caràcter clarament abusiu dels serveis mínims decretats per la Generalitat”, afegint que “sembla que aquest és un servei essencial només a l’hora de dificultar l’exercici del dret de vaga, no quan es tracta de regular les condicions laborals de les seves treballadores”.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari