Belarra compara Israel amb Rússia i demana aplicar sancions i embargar les armes

Podem aposta per trencar relacions diplomàtiques i denuncia el "seguidisme" de la UE

La ministra de Drets Socials en funcions i secretària general de Podem, Ione Belarra

Foto: @ionebelarra

La ministra de Drets Socials en funcions i secretària general de Podem, Ione Belarra, ha insistit aquest dimecres a qualificar de “genocidi” la resposta militar israeliana a l’ofensiva de Hamàs dels darrers dies, i ha comparat els atacs d’Israel a Palestina amb el que fa Rússia a Ucraïna. “El principal responsable del que està passant a Palestina és l’Estat d’Israel, s’està practicant una política de genocidi, són crims de guerra. Necessitem actuar amb contundència com vam fer amb Rússia“, ha assenyalat en una entrevista amb Telecinco.

Per revertir la situació, Belarra ha apostat per aplicar “sancions” contra el govern de Benjamin Netanyahu i fer un “embargament d’armes” per aturar els atacs a la població civil de Gaza. Recenment, la ministra de Drets Socials també ha demanat portar Netanyahu davant la Cort Penal Internacional, una proposta que va provocar una resposta de l’ambaixada israeliana a Espanya en forma de comunicat contra l’executiu de Pedro Sánchez.

Podem ha apostat per trencar relacions amb Israel, i ha denunciat el “seguidisme” de la Unió Europea (UE) als Estats Units. “La UE té capacitat de fer molt més per la pau en aquesta regió”, ha afegit la ministra, que ha acusat Netanyahu de “finançar Hamàs” en el passat amb l’objectiu de debilitar altres faccions de la resistència palestina. “Rebutgem tota forma de violència”, ha assegurat Belarra, que ha criticat també l’estratègia israeliana d'”amb mi o contra mi”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari