Rufián adverteix a Sánchez que ERC negocia “una investidura, no una legislatura”

El portaveu republicà recorda a Sumar que ERC "no necessita intermediaris per parlar amb el PSOE"

    El ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián (ACN)

    El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit aquest dimecres al PSOE que la formació republicana està negociant “una investidura, no una legislatura”, perquè ERC va “partit a partit” i els seus vots “se suen”. Per tant, segons Rufián, no es pot donar per fet que l’acord pugui incloure els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). “La investidura és un partit i els pressupostos són un altre partit”, ha indicat el portaveu republicà.

    Després de reunir-se durant aproximadament una hora amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, en el marc de la ronda de contactes per a la investidura, Rufián ha recordat que ERC es va abstenir fa quatre anys i que ara “estem negociant per a la investidura, no per a la legislatura”. “Qui cregui que està negociant la legislatura desconeix el que és ERC”, ha advertit el republicà, que també ha assenyalat que seran “exigents, raonables i responsables”.

    Rufián ha recordat els tres eixos de les peticions d’ERC per a l’acord: amnistia, referèndum i mesures respecte al dèficit fiscal i Rodalies, i ha assegurat que el seu partit no relegarà un dels tres eixos en favor d’un altre. Pel que fa a l’informe jurídic per a l’amnistia que Sumar ha presentat aquest dimarts, el republicà ha indicat a la formació de Yolanda Díaz que ERC “no necessita intermediaris per parlar amb el PSOE”.

    En aquest sentit, el portaveu republicà ha insistit que malgrat que “és bo” que Sumar “parli de la resolució del conflicte”, la proposta d’amnistia de Díaz “sona” a ERC, perquè “és la mateixa que vam plantejar el 2021”, i també ha advertit que en una negociació com aquesta “s’ha de parlar poc i negociar més”.

    (Visited 34 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari