La Generalitat coincideix amb el “plantejament global” de la proposta de Sumar

Vilagrà dona l'amnistia per descomptada i indica que l'important és tancar "un bon acord"

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà (Rubén Moreno/Generalitat)

    La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, creu que la carpeta de l’amnistia “avança correctament i està madura” i, en una entrevista a Ser Catalunya, ha indicat que l’executiu català està d’acord en el “plantejament global i l’anàlisi” del document que Sumar ha presentat aquest dimarts. Tot i això, ha avisat que “no es tracta d’apuntar-se medalles” sinó que hi hagi una “bona llei d’amnistia”.

    Vilagrà ha considerat que la carpeta de l’amnistia s’està negociant “en els termes correctes i està avançada”, i ha insistit que el govern català ja la dona per descomptada. Pel que fa a l’informe jurídic plantejat per Sumar, Vilagrà ha assenyalat que aquest dictamen ja està referenciat a la llei que els partits independentistes van presentar al Congrés i que no va ser admesa a tràmit, i ha considerat que “no es tracta que públicament anem explicant coses, sinó que tanquem un bon acord”.

    La consellera no ha volgut entrar en què s’està negociant pel que fa a la carpeta de l’autodeterminació, i amb relació a Rodalies, sí que ha demanat que hi hagi un “acord polític” sobre el traspàs integral abans de l’eventual investidura de Pedro Sánchez. Es tracta, segons ha dit, d’acordar els “termes i condicions” i deixar per a després els “serrells tècnics” que podrien trigar setmanes o mesos a definir-se.

    (Visited 26 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari