Junqueras i Sánchez parlen per telèfon abans de la reunió entre ERC i el PSOE per la investidura

El líder republicà i el socialista valoren "positivament" la conversa "com un pas més cap a la normalitat política"

Salutació entre Sánchez i Junqueras al Congrés

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i el president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, han mantingut una conversa telefònica aquest dimecres al matí, poc abans que el socialista es reunís el portaveu del grup republicà al Congrés, Gabriel Rufián, en el marc dels contactes per a negociar la possible investidura de Sánchez.

En un comunicat, el president d’ERC i el líder del PSOE valoren “positivament” la conversa “com una mostra de cordialitat i respecte mutu, i com un pas més cap a la normalitat política”. Tal com ha explicat Esquerra, Junqueras ha aprofitat la trucada per traslladar al president en funcions la “necessitat d’avançar en la negociació de les principals demandes que han posat damunt la taula els republicans” de cara a una eventual investidura. Igualment, el president d’ERC ha valorat la “importància dels avenços en clau política, social i antirepressiu fruit dels últims anys de negociació política entre ambdues formacions”.

Finalment, ERC assegura que totes dues parts han acordat donar continuïtat a les converses mitjançant els respectius equips negociadors.Sánchez, per la seva part, en un altre comunicat, ha “agraït” a ERC “el suport durant la passada legislatura” i ha destacat “els importants avenços polítics i socials que s’han produït en aquest temps”. Igualment, el socialista remarca “la necessitat d’arribar a un acord d’avenços i estabilitat” per als pròxims quatre anys.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari