Coalició Canària descarta el ‘sí’ a Sánchez després que Junts rebutgi l’abstenció

La diputada Cristina Valido diu que com a màxim s'abstindrà si hi ha acord amb el PSOE

    La diputada de Coalició Canària, Cristina Valido, durant la seva intervenció al debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo (ACN)

    Coalició Canària (CC) ha descartat aquest dimecres un possible de la seva formació a la investidura de Pedro Sánchez. La diputada d’aquesta formació al Congrés, Cristina Valido, ha apuntat aquest dimecres, després de reunir-se amb el líder del PSOE, que per ara només contempla una abstenció en el cas que assoleixi un acord amb els socialistes.

    El partit canari canvia d’aquesta manera de criteri, fruit de la decisió anunciada de Junts de no abstenir-se en cap cas. Si Junts hagués apostat per l’abstenció dels seus set diputats, la investidura dependria del vot de Coalició Canària perquè Sánchez fos investit amb 172 vots a favor i 171 en contra.

    Així, Valido ha assenyalat que “el nostre vot no decidirà la investidura, perquè si Junts vota no anirem a eleccions, i si vota el nostre vot no és necessari”. Per això, Coalició Canària s’ha “replantejat la posició” i, fruit de la seva oposició a l’amnistia, només es podria abstenir si arriba a un acord amb el PSOE.

    (Visited 44 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari