Unió de Pagesos alerta de la mort massiva d’arbres de fruita dolça a Tarragona per la sequera

El sindicat xifra els exemplars perduts en la meitat i jutja insuficients els ajuts

Arbres fruiters

Foto: UP

Unió de Pagesos (UP) ha alertat aquest dilluns que la sequera ja ha causat la mort de la meitat dels arbres de fruita dolça a les zones que reguen els pantans dels Guiamets, Margalef i Riudecanyes, plantacions agrícoles situades a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat, Baix Camp i el Tarragonès.

Per a la pagesia afectada, segons recull l’ACN, són “insuficients” els ajuts concedits, en referència als 275 euros/hectàrea del Ministeri d’Agricultura i als 275 euros/hectàrea addicionals que atorgarà el Departament d’Acció Climàtica, així com els que va articular a finals de juliol per deixar la cirera no comercial als arbres o a terra.

El principal sindicat del camp català exigeix un pla de reconversió que permeti cobrir el 100% dels costos d’arrencada, la nova plantació i el període improductiu dels cultius.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari