La Generalitat assegura que pagarà totes les subvencions a federacions i consells esportius abans del 2024

Anna Caula nega que deguin 20 MEUR i assegura que per primer cop els diners arribaran abans que acabi la temporada

La secretària general de l'Esport, Anna Caula, atén els mitjans (ACN)

La secretària general de l’Esport, Anna Caula, ha assegurat aquest dimecres al migdia que la Generalitat pagarà abans que acabi l’any, per avançat, les subvencions a les federacions i consells esportius. A més, per primer cop ho farà abans que acabi la temporada en curs. D’aquesta manera, ha rebutjat les crítiques de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), que xifren en 20 milions d’euros els diners que els deu la Generalitat. Caula ha assenyalat que, com a molt, falta un 7% dels imports totals per pagar, i estan pendents de les verificacions per comprovar la realització de les activitats subvencionades.

Caula, que aquest dimecres s’ha reunit amb les federacions, ha respost així a l’acte davant del Parlament que han fet la UFEC i la UCEC, que han reclamat a l’executiu català que pagui el deute acumulat amb les entitats durant les temporades 2020-21, 2021-22 i 2022-23. Les dues entitats han alertat, en un manifest, que la situació d’impagament genera tensions de tresoreria “molt crítiques” per a les federacions i consells que provoquen, entre altres, la renúncia a determinades activitats per la “incertesa” de si podran assumir-ne el cost. El manifest, titulat ‘Fets, no paraules. L’esport reclama facin el favor de pagar’, ha volgut mostrar “unitat” del sector en aquestes reivindicacions.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari