Participació molt baixa als actes de commemoració de l’1-O a Barcelona

Llancen urnes de l'1 d'octubre a la comissaria de Via Laietana i retrats de Sánchez i del Rei a un contenidor

Persones convocades per l'ANC mostren urnes de l'1-O (Jordi Bataller, ACN)
Persones convocades per l'ANC mostren urnes de l'1-O (Jordi Bataller, ACN).

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en 1.000 els assistents a la manifestació organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) avui, diumenge 1 d’octubre, al matí pel sisè aniversari de l’1-O, que ha anat des de la plaça Urquinaona fins a la plaça de Sant Jaume, passant per la Via Laietana. Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han concentrat al migdia davant de l’antiga presó la Model contra l’Operació Judes en el sisè aniversari de l’1-O.

La manifestació ha fet una parada davant de la comissaria de Via Laietana, on han llançat urnes en miniatura i paperetes del referèndum. Els activistes també han llançat els retrats de Pedro Sánchez, Felip VI, Mariano Rajoy i el jutge Manuel Marchena en un contenidor cremat.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha instat a declarar la independència al Parlament el mateix dia que el Congrés aprovi l’amnistia. Ha pressionat els partits independentistes, instant-los a declarar la independència: “El mateix dia que s’aprovi la llei d’amnistia al Congrés, al Parlament ha de ressonar la paraula “independència”. I si no s’atreveixen a fer-ho, que convoquin eleccions”.

La mateixa setmana que el Parlament ha celebrat el debat de política general, Feliu ha centrat les seves crítiques als partits independentistes. “Com és que a la resolució que s’ha aprovat no hi surt la paraula independència? On són el nostre Parlament i els nostres representants?”, ha preguntat la dirigent civil. Ha afegit: “Em sembla que són al Congrés negociant no sé què. Que vinguin aquí, perquè la independència s’ha de fer aquí, al Parlament, i no al Congrés”. Ha alertat que, sense reconeixement de l’autodeterminació, l’amnistia serà una “trampa per blanquejar l’Estat espanyol”.

“No volem més suposats moments històrics, ni pactes històrics”, ha carregat la presidenta de l’Assemblea. “L’únic que volem és la independència. Ni pacte històric, ni ‘mandanga’ històrica”, ha conclòs.

(Visited 334 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari