Collboni nega que vulgui suprimir la reserva del 30% de pisos socials en noves promocions

L'alcalde anuncia que vol fer eficaç la norma, que PSC, Trias per Barcelona i PP van aprovar modificar

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i l'economista Carme Trilla

Foto: ACN, Laura Fíguls

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dijous que no vol “suprimir” la reserva del 30% per a habitatge social de les noves promocions, que el govern d’Ada Colau va impulsar el 2018, sinó que vol “trobar la fórmula” per “fer-la eficaç”, recull l’ACN.

Collboni s’ha manifestat en aquest sentit després que, el passat 20 de setembre, una proposta de Trias per Barcelona (Junts) per modificar la norma que obliga a destinar el 30% a habitatge social tirés endavant amb els suports del PSC i el PP.

“Alguna cosa no va bé”, ha sintetitzat en una roda de premsa on ha xifrat en menys de 60 els pisos sorgits de la norma impulsada pel govern de Colau, molt per sota dels 300 pisos que, segons ha indicat, s’havien previst a conseqüència de la mesura del 30%.

L’alcalde de Barcelona ha encarregat a l’economista Carme Trilla, experta en polítiques d’habitatge, que estudiï amb un grup de treball com millorar-la. Paral·lelament, afegeix la mateixa informació, Trilla presidirà un comitè d’experts que assessorarà el govern municipal de cara al nou pla d’habitatge, quan el recorregut de l’actual acabi, el 2025.

L’alcalde de la capital catalana ha destacat que el futur pla ha de tenir entre les seves màximes “abaixar els preus de compra i de lloguer” perquè l’habitatge no sigui un “bé de luxe”.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari