Alerta contra les “barreres estructurals” per accedir a l’avortament a Catalunya

L'Associació de Drets Sexuals i Reproductius assenyala que la informació i el suport emocional són assignatures pendents

Servei d'atenció de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius ha alertat aquest dimecres de l’existència de “moltes barreres estructurals” per garantir plenament el dret a l’avortament a Catalunya, tot i que reconeix que les dones disposen d’una xarxa d’accés i d’un marc legal “prou ampli”.

En un comunicat recollit per l’ACN i difós amb motiu del Dia internacional per la despenalització de l’avortament, que se celebra el 28 de setembre, aquesta entitat ha instat les administracions a donar resposta a “qüestions claus no resoltes”.

Entre aquestes destaca l’accés fàcil a la informació i també mancances pel que fa a l’acompanyament respectuós amb l’atenció emocional quan sigui necessari.

A Catalunya, afegeix aquesta informació, cada any es fan unes 20.000 interrupcions voluntàries de l’embaràs, i l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius acompanya anualment al voltant de 1.100 dones en relació amb l’avortament.

Estigma persistent
Sílvia Aldavert, coordinadora de l’associació, ha manifestat en el mateix comunicat que han estat “massa anys d’estigma i silenci públic” i que quan des de l’entitat han engegat iniciatives per cobrir els “buits” que encara hi ha, s’han trobat amb una resposta significativa.

“L’estigma assenyala les dones que ho fan perquè en el fons, socialment, estan desobeint un dels mandats de gènere principals que ens imposen, la maternitat”, ha indicat Raquel Gómez, psicòloga de l’entitat.

L’associació ha remarcat que una informació clara que “faciliti la presa de decisió de les persones i que afavoreixi parlar de l’avortament en un entorn de seguretat contribueix a millorar-ne la vivència i l’estat emocional”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari