Iceta tracta “d’antigues” les paraules de Guerra i González contra l’amnistia

Els exdirigents socialistes van titllar aquesta via de "xantatge" i "condemna a la democràcia"

Els exdirigents del PSOE Felipe González i Alfonso Guerra

Foto: TVE

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha qualificat “d’antigues” les declaracions de l’exvicepresident i l’expresident espanyol, Alfonso Guerra i Felipe González, sobre l’amnistia. Així s’ha expressat Iceta mentre entrava a l’hemicicle del Congrés, on aquest dijous s’aprovarà el reglament de la cambra per permetre l’ús del català, el gallec i el basc.

Per la seva banda, la diputada socialista Adriana Lastra també ha mostrat el seu rebuig a les paraules de Guerra i González, tot i que ha assenyalat que els “respecta i admira” encara que “no estigui d’acord amb ells”.  Aquest dimecres, en el marc de la presentació d’un llibre, ambdós exdirigents socialistes van titllar l’amnistia de “xantatge” i van qualificar el líder del PSOE, Pedro Sánchez, de “dissident” i “deslleial”.

Concretament, Guerra va considerar que l’amnistia és una “condemna a la democràcia” i una “humiliació per a la gent de la transició”. En la mateixa línia, González va subratllar que aquest mecanisme “esborra el delicte” i, per tant, avala el que es va fer el 2017. “Queda com a legítim”, va criticar.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari