Junqueras dona “per descomptat” el “compromís” del PSOE amb l’amnistia

ERC entén que la menció explícita a "acabar amb la repressió per totes les vies legals necessàries" inclou l'amnistia

    El president d'ERC, Oriol Junqueras, en el 6è aniversari del 20-S de 2017 (ERC)

    El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha insistit que l’amnistia és una de les “vies legals necessàries” que assegura que inclou el pacte entre els republicans amb el PSOE, que es va tancar per la constitució de la Mesa del Congrés. En una compareixença sense preguntes a la sala de premsa d’ERC, aquest dimecres, Junqueras ha reiterat que és per aquest motiu que els republicans “donen per descomptat” el “compromís” dels socialistes per l’amnistia.

    D’aquesta manera, l’acord entre ERC i PSOE no inclouria textualment la paraula “amnistia”, sinó que els republicans entenen que la menció explícita al concepte “acabar amb la repressió per totes les vies legals necessàries” vincula directament la via de l’amnistia. Malgrat les afirmacions de Junqueras, la líder de Sumar i vicepresidenta segona del govern central en funcions, Yolanda Díaz, ha negat aquest dimecres que hi hagi cap acord del PSOE amb les formacions independentistes per a l’amnistia.

    El líder d’ERC ha comparegut amb motiu del sisè aniversari del 20 de setembre de 2017, acompanyat d’altres persones “represaliades” com Carme Forcadell, Adriana Delgado, Francesc Sutrias, Marta Molina i Pau Furriol, junt amb la vicesecretària general de Drets, Llibertats i Lluita antirepressiva d’ERC, Marta Vilaret.

    (Visited 61 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari