ERC reclama a Sánchez més que un compromís sobre l’amnistia abans d’investir-lo

La dirigent Marta Vilalta veu "massa optimista" el candidat socialista i vol "converses formals"

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reclamat aquest dilluns al candidat del PSOE a la presidència del govern, Pedro Sánchez, més que un compromís sobre l’amnistia abans de donar-li suport en una investidura.

En una entrevista concedida a RTVE, en concret, Vilalta ha manifestat sobre l’objectiu de l’amnistia, que comparteixen ERC i Junts en aquesta negociació, que no hi renuncia i que “no diem que només en tinguem prou amb un compromís”.

De fet, ha afirmat que és possible aprovar la llei d’amnistia i haver enllestit els tràmits abans que Sánchez es presenti a un debat d’investidura, segons recull Europa Press.

Vilalta, que ha reconegut que hi ha marge per a l’acord a més de reclamar celeritat per enllestir-lo, ha considerat que l’acord és “possible”, però que Sánchez es mostra “massa optimista” sobre la investidura i que s’ha de posar “seriós” i convocar “converses formals”.

Per la seva part, la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha manifestat a RNE que les negociacions entre ERC i el PSOE “avancen amb dificultat” i que es troben “lluny” d’una situació en què la investidura sigui “factible”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari