Rovira avisa Sánchez que ERC no vol negociacions “d’última hora”

Rovira dona per "absolutament descomptada i assumida" una llei d'amnistia que "només falta acabar de concretar"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervé des de Suïssa al Consell Nacional del partit
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, intervé des de Suïssa al Consell Nacional del partit.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha avisat el Govern central en funcions que no es vol trobar en una negociació “d’última hora” amb concessions que tinguin “finalitats partidistes”. Durant el Consell Nacional d’ERC, aquest dissabte al matí, Rovira ha intervingut des de Ginebra -on està exiliada- per llençar una advertència al president d’Espanya en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez: els republicans només permetran l’inici d’una nova legislatura a l’Estat si la Moncloa situa la negociació al centre de l’agenda política: “No anem del tot bé”, ha constatat. Ha donat per “absolutament descomptada i assumida” la llei d’amnistia i ha assegurat que “només falta acabar-la de concretar”.

La número dos d’ERC ha reiterat que el seu partit només hi serà a l’acord si el futur Govern central “assumeix la democràcia i abraça els grans consensos” de la societat catalana. Rovira ha reiterat aquí que els republicans reclamen situar la negociació al centre de l’agenda política; fer avenços socials; abordar la fi de la “repressió” i la desjudicialització amb la llei d’amnistia; i posar rumb al referèndum.

La secretària general d’Esquerra considera “imprescindible” que el PSOE situï la negociació del conflicte “al centre de l’agenda política”. De fet, Rovira ha reiterat que els republicans només permetran que comenci la nova legislatura si es compleix aquesta condició. ERC ha insistit que la Generalitat ha de seure a la taula “amb igualtat de condicions”. Per això, dona per “absolutament descomptada l’amnistia”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari