El govern central diu que “encara no s’està en l’escenari” de plantejar una amnistia per investir Sánchez

Alegría i Iceta demanen respectar els terminis i esperar que fracassi l'intent de Feijóo

Pilar Alegría, ministra d'Educació

La ministra d’Educació en funcions, Pilar Alegría, ha assegurat que “encara no s’està en l’escenari” de plantejar una llei d’amnistia per aconseguir la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, a la presidència del govern central. Des de Brussel·les abans de comparèixer en comitè a l’Eurocambra per explicar les prioritats de la presidència espanyola del Consell, Alegría ha dit que qualsevol moviment que faci el PSOE serà amb “coherència, transparència” i en el marc del diàleg i la Constitució.

Alegría ha defensat que el PSOE ha actuat des del 2017 “amb coherència i responsabilitat”. “Sempre hem treballat en el marc constitucional”, ha afirmat la ministra, que ha insistit que qualsevol moviment serà “dins del mateix marc de la Constitució”.

Al seu torn, el ministre de Cultura en funcions, Miquel Iceta, ha demanat respectar els terminis de la investidura i ha considerat que seria “incorrecte” començar les negociacions per a una eventual investidura de Sánchez abans que fracassi l’intent del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo.

En aquest context, Iceta ha demanat esperar al fet que Feijóo intenti la investidura per començar una eventual negociació per a la de Sánchez. Per aquest motiu, ha rebutjat valorar una possible llei d’amnistia “fins al moment processal oportú”. Pel que fa a l’expresident català Carles Puigdemont, Iceta ha apuntat que no li ha demanat cap reunió i que ell tampoc pensa fer-ho.

Finalment, el ministre d’Universitats en funcions, Joan Subirats, ha dit que s’està “en un procés de negociació obert” i ha remarcat que hi ha “voluntat de trobar la possibilitat” de poder “mantenir el govern de coalició progressista”. “No puc respondre si en vuitanta dies hi haurà una llei d’amnistia perquè no ho puc preveure”, ha remarcat.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari