TV3 deixa de ser la líder indiscutible de les televisions autonòmiques

Els canals locals aragonès, gallec, canari o andalús van superar dos de cada tres dies el català en quota de pantalla

TV3 havia estat històricament la televisió autonòmica amb més quota de pantalla a la seva comunitat. Aquest lideratge dels canals de la Federación de Organismos de Radio y Televisión Públicos (FORTA) s’ha perdut, però, les darreres setmanes. El mes d’agost, TV3 només va tenir 10 dies més share a Catalunya que les televisions de l’Aragó, Galícia, Andalusia o Canàries a les seves comunitats.

EL TRIANGLE ha revisat les dades de la consultora audiovisual Barlovento. Es refereixen a 30 dies del mes d’agost perquè del dia 17 no se’n van donar dades. D’aquests 30 dies, les televisions locals que van superar TV3 en quota de pantalla van ser Aragón TV en 8 ocasions, la gallega TVG, també en 8 ocasions, la televisió de les Illes Canàries, en 3, i l’andalusa Canal Sur, 1 cop. És a dir que les televisions d’altres autonomies van tenir més part del pastís d’audiència local que la de la Generalitat a Catalunya.

Els mesos de juliol i agost, TV3 sol punxar en audiència i hi ha hagut anys en què, fins i tot, ha perdut el lideratge a Catalunya. Les cadenes televisives solen omplir la graella d’aquests dos mesos  amb repeticions de programes de temporades anteriors o pel·lícules emeses mil vegades ja. Això fa que perdin espectadors, barrejat amb la disminució lògica de l’audiència que impliquen les vacances dels ciutadans. La davallada de TV3, però, és molt superior aquests dos mesos a la d’altres televisions autonòmiques.

Aquest agost, a més, la televisió de les Canàries ha tingut audiències més elevades del que és habitual degut als paorosos incendis que ha patit la comunitat. Els programes informatius locals són, normalment, els que atreuen més espectadors de cada comunitat. De fet, el lideratge habitual de TV3 a Catalunya es basa en les Telenotícies, ja que, en no disposar d’informatius que els facin la competència, obliguen els catalans que vulguin estar al dia de la política local, les novetats de Barcelona, les actuacions musicals, el temps o els resultats esportius dels equips de la comunitat a sintonitzar la cadena que dirigeix Sigfrid Gras.

Hi ha hagut dies del mes d’agost que TV3 ha estat la cinquena televisió autonòmica pel que fa quota de pantalla. Això va passar el diumenge 20, en què la televisió de Canàries va tenir un 13,9% de share; Canal Sur, un 10%; Euskal Telebista2, un 8,3% i TVG, un 7,5%. TV3 només va tenir un 6,8% de seguiment. Va ser el dia en què un milió  de catalans i catalanes van abandonar TV3 per veure a TVE1 la final del Mundial de seleccions femenines de futbol que va enfrontar Espanya i Anglaterra.

El 6,8% de share del dia 20 va ser el nivell més baix de la televisió pública de la Generalitat l’agost. El punt més àlgid del seu seguiment va ser el dia 8, quan va arribar al  16,3%. En general, però, ha estat tot el mes per sota del 14% de quota de pantalla. La televisió autonòmica que ha tingut un nivell superior de share aquest agost ha estat TVCAN, amb un 16,7% el dia 18.

Caldrà veure si “els humoristes de TV3” del programa independentista Està passant o el clàssic Polònia, que tornen a la graella de TV3 aquest dilluns, o l’emissió diària del concurs Atrapa’m si pots, que fins ara estava circumscrit al cap de setmana, aixequen aquesta audiència a la baixa.

(Visited 1.135 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “TV3 deixa de ser la líder indiscutible de les televisions autonòmiques”

  1. Perdó, però no entenc aquest apartat. No és el que passa sempre, tot l’any?.Es de suposar que és per això que ho mira la gent, noticies de proximitat, a banda de cobrir la resta d’informació estatal i internacional.
    “De fet, el lideratge habitual de TV3 a Catalunya es basa en les Telenotícies, ja que, en no disposar d’informatius que els facin la competència, obliguen els catalans que vulguin estar al dia de la política local, les novetats de Barcelona, les actuacions musicals, el temps o els resultats esportius dels equips de la comunitat a sintonitzar la cadena que dirigeix Sigfrid Gras.”

    Respon

Feu un comentari