Quin expresident de la Generalitat té l’entrada més llarga a la Viquipèdia?

Carles Puigdemont. La Viquipèdia en català li dedica una entrada de 7.980 paraules, mentre que a la resta de presidents de la Generalitat a partir del 1980 els hi dedica moltes menys. L’entrada de Jordi Pujol té 5.680 paraules; la d’Artur Mas, 5.427; Joaquim Torra, 3.392; Pasqual Maragall, 2.425 i José Montilla, 1.933.

L’exprimer secretari del PSC Raimon Obiols ha recopilat i comparat aquestes dades en un dels apunts que fa periòdicament al portal noucicle.org. Obiols lamenta no només la desproporció entre la longitud de les entrades en benefici dels presidents vinculats al nacionalisme i l’independentisme, sinó també el partidisme del seu contingut. “Aquestes biografies mostren un evident biaix qualitatiu encomiàstic fins a la cursileria en alguns casos, foteta o denigrant en altres”, escriu.

Assenyala Obiols, per exemple, que de Puigdemont es diu que “quan era petit somniava a ser astronauta. Entre les seves aficions destaquen la música i la lectura, i, tanmateix, és un gran apassionat de la cuina, i el seu dolç predilecte és el xuixo de Girona. Paul Gauguin és un dels pintors que més l’apassiona, i el seu disc preferit és la banda sonora de Jesus Christ Superstar. Va tenir un iPhone abans que Apple en comencés a vendre a Europa” i, en canvi, de José Montilla es destaca que després de la seva etapa com a senador al grup parlamentari socialista,  amb una intervenció parlamentària escassa, es convertí en conseller d’Enagás tot i l’evident manca de formació acadèmica en el sector, esdevenint un clar exemple del fenomen habitual entre la classe política espanyola anomenat portes giratòries.

El líder socialista acaba el seu apunt dient: “M’agradaria que Viquipèdia madurès, que respectés més els seus principis, que fos més autènticament fidel als seus objectius primigenis. La seva finalitat, deia el seu cofundador Jimmy Wales, era crear un món en què cada persona del planeta tingui accés gratuït a la suma de tot el coneixement humà“, i afegia la seva voluntat d’impedir  que “Internet faci mal”.

(Visited 389 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari