Per què va ocultar dimarts Ferrocarrils de la Generalitat el descarrilament d’un dels seus trens?

Perquè aixafava la nova campanya de denúncia contra Rodalies Renfe que s’estava fent aquell dia perquè un dels seus trens de mercaderies havia descarrilat unes hores abans. A les 13:20 hores del dimarts 22 d’agost, el primer vagó d’un tren de mercaderies de Renfe va descarrilar entre les estacions de Marçà-Falset i Els Guiamets. Aquest descarrilament va obligar a oferir amb autobusos substitutoris el transport de passatgers entre Móra la Nova i Reus. La incidència va fer que immediatament els mitjans independentistes, inclosa TV3, destaquessin la notícia i l’emmarquessin en la campanya per reclamar el traspàs de Rodalies Renfe a la Generalitat.

Ferrocarrils de la Generalitat va ocultar que aquella mateixa tarda un tren de mercaderies seu, que transportava potassa de la mineria del Bages al port de Barcelona, també va descarrilar. Els mitjans de comunicació no se’n van assabentar perquè FGC no va informar d’aquesta incidència. El descarrilament del tren de FGC no es va saber fins dos dies més tard quan Catalunya Informació el va donar a conèixer. En la seva informació, l’emissora va recollir l’opinió de Joan Carles Salmeron, autor del llibre “Els trens de la sal. Un segle de Ferrocarril i mineria al Bages”, que va explicar que molt probablement el descarrilament es va produir a causa del sobreescalfament de les vies per l’onada de calor que estem patint.

En 8 dies s’han produït tres descarrilaments a les vies de tren a Catalunya. El govern de la Generalitat té transferides moltes competències en la gestió del servei de Rodalies. Entre elles, les de fixar els horaris, el temps de pas dels trens les tarifes i, també, la informació als usuaris. El govern de la Generalitat que reclama el traspàs íntegre de Rodalies és, alhora, el que informa de les incidències que hi ha en aquest servei. Després passa el que passa.

(Visited 11.185 times, 1 visits today)

avui destaquem

3 comentaris a “Per què va ocultar dimarts Ferrocarrils de la Generalitat el descarrilament d’un dels seus trens?”

  1. Dir que tv3 es independentista es alucinant.
    Amb això ja deixar clar la línea del mitjà.
    Ara li demano a Google que no em torni a mostrar res vostre. Per intoxicacions ja tenim prou amb el partits processistes, com per sumar els falsos federalistes (realment, unionistes de sempre que ja els va bé com esta tot).
    Vinga, bon vent!

    Respon

Feu un comentari