Per què Laporta s’ha fixat en Thomas Middelhoff per a Barça Media?

Joan Laporta

L’empresari alemany Thomas Middelhoff apunta com proper director de Barça Media segons han informat alguns mitjans financers que segueixen de prop la materialització d’aquesta plataforma de continguts audiovisuals del club blaugrana de cara a la seva integració a Barça Visión i posterior empaquetat en una SPAC per a la seva futura cotització al Nasdaq.

Els detalls sobre com s’amalgamen aquest tipus de recursos es van sabent amb comptagotes, però sens dubte crida l’atenció que Joan Laporta s’hagi fixat en la figura de Thomas Middelhoff, que ha facilitat a través del fons Llibero Football Finance AG la inversió d’una empresa xipriota a la recompra de Barça Studios.

D’aquest acord també penja la contractació de NIPA Capital B.V. com a consultor en el procés de transformació accionarial en material borsari, un servei pel qual cobrarà 5 milions per donar forma corporativa, entre altres objectius, a Barça Media.

Thomas Middelhoff, el rol del qual seria extern d’acord amb algunes fonts del mateix Barça, va ser CEO del grup Bertelsmann i pioner en la visió potencial de l’era digital a Alemanya. Va fundar el grup RTL, entre moltes altres coses, abans de ser conegut per assumir la direcció d’Arcandor, un poderós grup empresarial especialitzat en la venda directa, per catàleg o per internet, i propietari de la cadena de magatzems alemanys Kardstadt, Quelle i Thomas Cook fins que es va declarar en insolvència el 2009. Posteriorment, el 2014, el Tribunal Regional d’Essen va declarar culpable Middelhoff de desfalc en tres casos i de frau fiscal en 27, a més de condemnar-lo a tres anys de presó als 61 anys. “Sense béns ni diners al seu nom amb què respondre del seu deute fiscal, constant com un aturat més, ha acceptat un lloc de treball amb la nòmina embargada al centre de discapacitats a Bielefeld. Així, ha evitat complir condemna a la presó des del 6 de maig i els seus ingressos serviran per anar saldant almenys una part del seu deute amb l’Estat”, explicava un mitjà sobre com va burlar el penal a força de destinar el sou de 1.785 euros bruts al mes al seu compte d’administració d’insolvència. Durant el procés judicial contra Middelhoff, que va acaparar els focus a Alemanya, es va conèixer la vida que duia l’alt directiu. Va reconèixer, per exemple, que durant el mandat al capdavant d’Arcandor va utilitzar 610 vegades un jet privat. Ell mateix va pagar 201 vols, la resta va recaure sobre l’empresa. També contractava habitualment vols en helicòpter per als trasllats entre casa seva a Bielefeld i la central d’Arcandor a Essen, amb un preu per viatge de més de 3.000 euros, per evitar l’embús de les carreteres de la zona en horari punta de les oficines. En el seu al·legat final va argumentar que va ser contractat per “salvar l’empresa i les feines” i es va queixar que “el procés judicial de cinc anys ha estat un malson. Em sento ferit en la meva dignitat i honor”.

Aquest resum de la vida de Middelhoff, que s’ha rehabilitat en l’àmbit de la gestió empresarial del sector dels actius digitals, és significatiu de la seva personalitat, hàbits i ambició –de certa similitud amb els tics de govern de Laporta–, ara posats al servei del club blaugrana que, fins avui, continua esperant bona part dels diners promesos gràcies a la intermediació, entre d’altres, d’aquest personatge tan peculiar de les finances a Alemanya.

(Visited 1.232 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari