Dolors Feliu planteja la Diada per “sacsejar” les negociacions d’investidura

Per a la líder de l'ANC, ha de ser "independència o no donar suport a cap projecte espanyol"

Dolors Feliu, la presidenta de l’ANC
Dolors Feliu, la presidenta de l’ANC

La manifestació de la Diada de Catalunya de l’any passat va “moure coses” i la d’enguany ha d’anar en la mateixa línia. Així ho ha afirmat la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), on ha assenyalat que cal aprofitar el context de negociacions d’investidura per a pressionar ERC i Junts. Feliu ha recordat que “l’any passat vam provocar la caiguda d’un govern independentista sense projecte d’independència” i ha defensat que “aquesta vegada també” s’ha d’exercir la pressió.

La manifestació de l’Onze de Setembre, que enguany confluirà a la plaça Espanya de Barcelona, arribarà en plenes negociacions entre els partits a l’Estat, on els independentistes jugaran un paper clau si Pedro Sánchez vol tornar a ser investit. ERC i Junts ja van fer possible la constitució del Congrés amb la socialista Francina Armengol de presidenta, sumant-se a una majoria de 178 diputats, i ara enceten les converses per a la investidura. Preguntada sobre si la concentració ha de servir per a “pressionar” en contra de la investidura de Sánchez, Feliu ha respost que “evidentment”.

En aquest sentit, en una “tessitura de la governabilitat de l’Estat on els partits independentistes tenen veu”, Feliu ha defensat que tant ERC com Junts han de posar damunt la taula de Sánchez una dicotomia: “Ha de ser independència o res. Independència o no donar suport a cap projecte espanyol”. D’altra banda, la dirigent de l’entitat independentista confia en la mobilització per l’11-S i “celebra” que aquest any sí que hi siguin presents els republicans. A més, ha convidat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a assistir-hi “si el seu compromís és amb la independència”.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari