La Generalitat demanarà a l’Estat una reunió urgent per abordar el traspàs de Rodalies

Després que una incidència hagi provocat aquest dijous un altre matí caòtic a la xarxa de trens

La consellera Ester Capella

La Generalitat demanarà a l’Estat una reunió urgent per abordar el traspàs de Rodalies. Ho ha anunciat la consellera de Territori Ester Capella, després que una incidència hagi provocat aquest dijous un altre matí caòtic a la xarxa de trens.

Una incidència als sistemes de gestió de trànsit del túnel de plaça Catalunya, a Barcelona, ha obligat a aturar tots els combois a les 10:15 del matí, i ha afectat cinc línies provocant retards de fins a 40 minuts.

Capella diu que ja n’hi ha prou d’aquest “maltractament sistemàtic als catalans” i demanarà reunir-se amb la seva homòloga Raquel Sánchez. La consellera també ha lamentat que les incidències no només afecten als trens, sinó que sobretot ho fan a les persones i a l’economia catalana.

Per tot plegat, Capella ha tornat a exigir al govern espanyol que traspassi les competències de gestió a la Generalitat, per “garantir el dret de mobilitat dels ciutadans del país”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonés, també ha carregat contra l’Estat i assegura que incidents com el d’aquest dijous són una falta de respecte cap als usuaris de Rodalies.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari