Sumar demana abordar “sense por” una llei d’amnistia com les d’altres països d’Europa

Marta Lois defensa que la resolució del conflicte polític a Catalunya ha de passar explícitament per aquesta fórmula

    La diputada de Sumar, Marta Lois, durant el ple de constitució de les Corts Generals (ACN)

    La portaveu parlamentària de Sumar, Marta Lois, ha defensat aquest dimecres la necessitat d’abordar “sense por” una “futura llei d’amnistia” com les que s’han posat en marxa amb èxit “a altres països d’Europa”. En una entrevista a TVE, Lois ha indicat que seria una llei “amb totes les garanties constitucionals” que permetria avançar en la resolució del conflicte a Catalunya. “Tenim una oportunitat històrica per resoldre des de la política els conflictes polítics”, ha dit la portaveu del partit que lidera Yolanda Díaz.

    Sumar ha activat un grup d’una vintena de juristes que treballen en l’encaix constitucional de la llei d’amnistia, i no té problemes en apuntar que la “desjudicialització” ha de passar explícitament per aquesta fórmula. “El conflicte polític a Catalunya necessita una solució política que comprengui fonamentalment una solució des del punt de vista d’una futura llei d’amnistia per a la societat civil catalana que s’ha vist involucrada i ha estat víctima del conflicte polític”, ha manifestat Lois.

    Segons la portaveu de Sumar, no és una solució nova, ja que “a Europa hi ha molts països que van iniciar amb èxit processos de lleis d’amnistia i cal no tenir por a aquesta feina sobre l’encaix constitucional que permeti avançar”. Pel que fa a la sessió d’investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, Lois ha acusat el candidat de pretendre “fer perdre el temps” als ciutadans dilatant el debat d’investidura i insistint en la seva “escenificació fracassada”.

    (Visited 104 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari