Òmnium informa que Oleguer Serra està “exiliat a Suïssa”

L'instructor del cas Tsunami el cita a declarar el 22 de maig a la Ciutat de la Justícia

Oleguer Serra

Òmnium ha presentat aquest dijous un escrit a l’Audiència Nacional en què informa el jutge instructor del cas Tsunami que Oleguer Serra està “exiliat a Suïssa”. Serra, membre de la junta directiva de l’entitat cultural, és un dels acusats de terrorisme en el cas i està citat a declarar el 22 de maig a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

A l’escrit, Òmnium insta la justícia espanyola a utilitzar els mecanismes de cooperació jurisdiccional amb Suïssa per tramitar la citació. També diu que informarà del domicili de Serra “de forma exclusiva a la justícia” si s’obre una peça separada que exclogui les organitzacions d’extrema dreta i els agents policials personats en la causa, per “garantir la confidencialitat” de les seves dades.

Des de l’entitat subratllen la intenció de “confrontar la persecució política i judicial” al moviment independentista, i denuncien “l’estratègia que està teixint el poder judicial per evitar l’aplicació de la llei d’amnistia”. En aquest sentit, denuncien que s’hagin fet les citacions pocs dies abans de l’aprovació de la llei.

En el mateix escrit, l’entitat insisteix que Suïssa va demanar expressament informació sobre la tramitació i l’aplicació de la llei d’amnistia, i que aquesta encara no s’ha enviat.

Finalment, Òmnium denuncia que Serra està acusat “per uns fets que a tot Europa són considerats un exercici de drets”.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari