ERC diu que la llei d’amnistia serà una “línia vermella” per investir Sánchez

Jordà recorda que el traspàs de Rodalies i la reducció del dèficit fiscal també són condicions

    La número dos de la llista d'ERC a les eleccions del 23-J, Teresa Jordà, en un acte de campanya (ACN)

    La diputada d’ERC al Congrés dels Diputats Teresa Jordà ha assegurat aquest divendres que la tramitació de la llei d’amnistia serà una “línia vermella” de la seva formació per a votar a favor d’una investidura del socialista Pedro Sánchez. En una entrevista a RAC1, Jordà ha reiterat que és “una temeritat” que el PSOE doni per fet els vots d’ERC, i ha indicat que s’han de complir certes condicions.

    La republicana ha recordat que tant l’amnistia com el traspàs de Rodalies i la reducció del dèficit fiscal són les condicions que els republicans posaran sobre la taula per a una investidura, però que l’estratègia per aconseguir-ho passa per allargar la mà a Junts. “Tenim una oportunitat d’or i brillarà més si treballem plegats”, ha expressat Jordà, que ha celebrat el vot favorable del partit de Míriam Nogueras per a investir la socialista Francina Armengol com a presidenta del Congrés.

    En aquest sentit, Jordà ha insistit que la força dels 14 diputats independentistes – sumant els d’ERC i Junts- pot ser “muscular i molt important” a Madrid i que la seva formació sempre ha intentat negociar amb la formació de Nogueras, també per constituir la Mesa del Congrés. La prioritat dels republicans, doncs, encara és fer un front comú amb Junts per teixir una estratègia conjunta de cara a la investidura. “Estic convençuda que té molt sentit treballar junts i és el que entendria la ciutadania”, ha destacat.

    Formació de grup propi

    D’altra banda, Jordà ha explicat quina és la primera via que els republicans volen fer servir per aconseguir formar grup propi al Congrés. ERC no arriba al 15% diputats per província que es requereix per a formar grup al Congrés, però Jordà espera que “fent una mitjana” de les quatre províncies, es pugui “interpretar” que compleixen amb el requisit. Si no és així, el PSOE els hauria de cedir vuit diputats. “Hi ha diverses fórmules, però hem de ser capaços de trobar la idònia”, ha apuntat la diputada republicana.

    (Visited 72 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari