Díaz admet que la negociació amb ERC i Junts “no serà fàcil”

La líder de Sumar lamenta que les formacions catalanes no acudeixin a la Zarzuela

El rei Felip VI rep a la líder de Sumar, Yolanda Díaz

La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha traslladat aquest dilluns al rei Felip VI la disposició de Sumar de donar suport a la investidura de Pedro Sánchez. En roda de premsa al Congrés, ha admès que les negociacions amb les formacions que han de fer possible la investidura, com ERC i Junts, “no seran senzilles“, i cal abordar els contactes amb “seriositat i respecte” per poder formar govern “tan aviat com sigui possible”.

La líder de sumar ha lamentat que les dues formacions no assisteixin a la ronda de contactes del monarca, fet que al seu entendre facilita que Felip VI opti per encarregar la investidura al candidat que a priori disposa de més vots, en aquest cas Alberto Núñez-Feijóo.

L’alternativa a Sánchez, ha dit, és un intent d’investidura de Feijóo, un líder que “està més sol que mai, completament aïllat” i que “no té cap possibilitat de conformar un govern”, perquè “no té números ni aliats” i és “impossible” que pugui confirmar govern.

En roda de premsa al Congrés, Díaz s’ha mostrat convençuda que malgrat que les negociacions del PSOE amb ERC, Junts i la resta de possibles socis seran complicades finalment s’assolirà la confirmació d’un govern de coalició progressista, “que és el que han votat els espanyols”.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari