La Generalitat Valenciana vol que el Congrés inclogui també el valencià a l’acord lingüístic

El govern del PP i Vox denuncia que les llengües s'estan utilitzant "per a dividir i no per a unir"

Susana Camarero (Generalitat Valenciana)

La Generalitat Valenciana carrega contra l’acord al Congrés perquè es pugui parlar en català, eusquera i gallec. La vicepresidenta segona, Susana Camarero, ha pronunciat aquest divendres una declaració institucional acompanyada d’altres consellers per denunciar que les llengües s’estan utilitzant “per a dividir i no per a unir”.

L’executiu, de PP i Vox, demana “per al valencià el mateix estatus d’oficialitat que per a la resta de llengües” i requerirà al govern espanyol i a la presidenta del Congrés, Francina Armengol, “que es respectin les senyes d’identitat, la cultura i la llengua pròpia”.

A més, el govern valencià ha assenyalat que la cambra de representació territorial és el Senat i que allà “les llengües ja es poden utilitzar”.

(Visited 129 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari