Puigdemont demana “paciència” per les negociacions de la Mesa del Congrés

L'expresident català diu que "encarar una negociació a través de declaracions públiques no és la nostra opció"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha demanat “paciència, perseverança i perspectiva” pel que fa a les negociacions per designar els membres de la Mesa del Congrés dels Diputats. En una publicació a Twitter, Puigdemont ha defensat la discreció de Junts i ha apuntat que “encarar una negociació a través de declaracions públiques no és la nostra opció”.

A parer del fundador de Junts, aquesta prudència dels diputats de la formació respecte a les negociacions fa que, “a mesura que s’apropen dies decisius, com aquest proper 17, creixi el nerviosisme i pugi la subhasta”, alhora que “es disparen les especulacions”.

La sessió de constitució del Congrés dels Diputats tindrà lloc aquest dijous a les 10 hores, i els blocs conservador i progressista hi arriben empatats. Sobre el paper, el PSOE i Sumar en tindrien quatre representants, i el PP i Vox quatre més. El novè membre, que es disputarà amb la presidència del Congrés, farà decantar la balança. La presidència s’elegeix en primera votació per majoria absoluta, o bé en segona volta per majoria simple entre els dos candidats més votats.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari