La jutgessa del TC María Luisa Balaguer veu “inusual” el rebuig del recurs de Puigdemont

La magistrada progressista indica que, normalment, la Sala de Vacances no resol “pràcticament res”

  La magistrada del Tribunal Constitucional María Luisa Balaguer (ACN)

  La jutgessa progressista del Tribunal Constitucional (TC) María Luisa Balaguer ha admès que és “inusual” el rebuig de la Sala de Vacances al recurs d’empara de Carles Puigdemont i Toni Comín. En declaracions al programa Hoy por hoy de la Cadena Ser, Balaguer ha dit que normalment la Sala de Vacances no resol “pràcticament res”, i molt menys afers “d’aquesta transcendència”.

  “No és la manera usual de resoldre un recurs d’aquestes característiques”, ha afirmat la magistrada, que encara que ha evitat valorar si la decisió podia tenir un rerefons polític, ha reconegut que “pot suscitar estranyesa”. En aquest sentit, Balaguer ha considerat que “el més raonable” hagués estat valorar el recurs en el ple, com s’ha fet amb tots els assumptes relacionats amb el procés català.

  La Sala de Vacances del Constitucional, formada pels jutges conservadors Concepción Espejel i César Tolosa i per la progressista Laura Díez, ha rebutjat el recurs d’empara de Puigdemont i Comín aquest dimecres per la “manifesta inexistència de violació d’un dret fonamental tutelable en empara”. La resolució incloïa el vot particular de la magistrada Díez, que considerava la decisió no era urgent i que, en tot cas, el recurs s’hauria d’haver admès.

  (Visited 88 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari