La Fiscalia recorrerà contra la decisió del TC de rebutjar el recurs de Puigdemont i Comín

El ministeri públic creu que no hi havia cap urgència que justifiqui que la Sala de Vacances hagi resolt la petició

  Tribunal Constitucional
  Tribunal Constitucional

  La Fiscalia del Tribunal Constitucional (TC) recorrerà el setembre contra la decisió de la Sala de Vacances de rebutjar el recurs d’empara que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’eurodiputat de Junts Toni Comín van presentar en contra de l’ordre de detenció nacional dictada pel Tribunal Suprem pels delictes de malversació i desobediència.

  Aquest moviment del ministeri públic farà que el Ple de l’òrgan de garanties, on hi ha una majoria progressista, pugui prendre una decisió  sobre el recurs dels eurodiputats. En la línia del que reclamava el vot particular de la magistrada Laura Díez, la Fiscalia entén que no hi havia cap urgència que justifiqui que la Sala de Vacances hagi resolt la petició de Puigdemont i Comín sense passar pel ple.

  En la resolució del TC, els jutges conservadors Concepción Espejel i César Tolosa rebutgen el recurs d’empara per la “manifesta inexistència de violació d’un dret fonamental tutelable”, i  defensen la competència de la Sala de Vacances per decidir al respecte.

  (Visited 64 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari