Puigdemont insisteix que no s’entregarà “mai” a la justícia espanyola

L'expresident de la Generalitat assegura que "persones del PSOE" li han ofert l'indult si torna

    L'expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, en una entrevista a RAC1

    L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha reiterat aquest dijous en una entrevista a RAC1 que no s’entregarà “mai” a la justícia espanyola, malgrat el revés del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), que ha rebutjat el seu recurs i el dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí sobre l’aixecament de la immunitat de l’Eurocambra.

    El també exlíder de Junts ha explicat que “persones del PSOE” li van insinuar que li podrien oferir l’indult si tornava a Espanya i passava un temps a la presó. No obstant això, l’expresident català ha insistit que “jo no m’entregaré mai”, com ja va afirmar l’octubre del 2022 en una carta.

    D’altra banda, tot i que dimecres va assegurar que dilluns aniria al ple d’Estrasburg, Puigdemont ha refredat aquesta intenció puntualitzant que demanaran abans al Parlament Europeu que aclareixi si li “garanteix protecció” per desplaçar-se. En aquest sentit, ha admès que afrontar una extradició des de França “no és el mateix” que a Bèlgica o Alemanya pels “tractats bilaterals” que té amb l’Estat espanyol.

    L’expresident de la Generalitat també ha deixat clar que “mai” ha contemplat exiliar-se a Suïssa. “Per viure tranquil és millor Suïssa, però jo volia donar un sentit polític a l’exili”, ha manifestat.

    (Visited 105 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari