Llarena ja només acusa Puigdemont de malversació i desobediència

L’instructor del cas del procés conclou que els fets no encaixen amb el nou tipus penal de desordres públics agreujats

Pablo Llarena
Pablo Llarena

El magistrat que instrueix la principal causa sobre el procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha deixat sense efecte les euroordres que va cursar per portar l’expresident Carles Puigdemont a Espanya perquè se’l jutgés per sedició, i ha retirat l’acusació conta ell per aquest delicte, que ha desaparegut del Codi Penal arran de la darrera reforma, que ha entrat en vigor aquest dijous.

Llarena, això sí, ha mantingut les acusacions contra Puigdemont pels delictes de malversació de fons públics i desobediència, però ha descartat atribuir-li la presumpta comissió del delicte de desordres públics agreujats, que ha substituït el de sedició en el Codi Penal, perquè conclou que els fets no encaixen amb el nou tipus penal.

De fet, l’instructor del Suprem ha considerat que la derogació del delicte de sedició ha deixat els fets que ell ha investigat sobre el procés en un “context proper a la despenalització”.

Llarena, d’altra banda, ha mantingut les ordres de cerca i captura nacionals pels delictes de malversació i desobediència no només per a Puigdemont, sinó també per als exconsellers Toni Comín i Lluís Puig, i ha ajornat l’emissió d’una nova euroordre contra tots tres.

La quarta membre del govern català que va marxar a l’estranger per evitar la justícia espanyola i encara no havia tornat a Espanya, Clara Ponsatí, ara només està processada per desobediència, el mateix que la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari