Controlat l’incendi de Portbou i Colera, que ha cremat prop de 600 hectàrees

Els Agents Rurals continuen treballant per determinar les causes del foc

  Quatre bombers caminen pel centre de Colera després de treballar en l'incendi (ACN)

  Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal de Portbou i Colera (Alt Empordà) aquest dilluns al matí, segons ha informat el cos per Twitter. D’acord amb el Servei Català de Trànsit (SCT), aquest matí també s’ha reobert l’N-260 al trànsit habitual de vehicles, ja que fins ara es feien controls i només hi podien circular veïns i qui es desplacés per feina. Des d’aquest diumenge al matí no s’han registrat revifalles, i a hores d’ara queden una quinzena de dotacions que estaran en tres punts controlant i remullant amb l’objectiu d’avançar cap a la fase d’extinció.

  El foc, que ha cremat prop de 600 hectàrees, es va iniciar divendres a la tarda i es va donar per estabilitzat dissabte a la nit. En concret, ha afectat 573 hectàrees, 387 de les quals a Colera i 185 a Portbou. Des d’aquest diumenge al matí, no s’han registrat noves represes i, per això, s’ha donat per controlat. Durant la nit passada una trentena de dotacions dels Bombers han repassat el perímetre i han apagat algunes soques que fumejaven, i des de primera hora d’aquest dilluns treballen per garantir que no hi queden fumeroles ni punts calents.

  La previsió és que la tramuntana afluixi al llarg d’aquest matí i que al vespre ja pari del tot. Això permetrà als Bombers avançar cap a la següent fase de l’incendi i poder donar-lo per extingit. Els Agents Rurals continuen treballant a la zona on es va iniciar l’incendi per determinar-ne les causes.

  (Visited 35 times, 1 visits today)
  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Feu un comentari