La tramuntana provoca petites revifades de l’incendi de l’Empordà, que està estabilitzat

El foc ha afectat unes 573 hectàrees als municipis de Colera i Portbou

Un helicòpter descarregant aigüa en un dels focus de l'incendi de Portbou (Gerard Vilà, ACN)
Un helicòpter descarregant aigüa en un dels focus de l'incendi de Portbou (Gerard Vilà, ACN).

La forta tramuntana està provocant petites revifades de l’incendi de l’Empordà aquest diumenge, 6 d’agost, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Les ratxes de fins a 100 km/h han originat una represa del foc al flanc esquerre, que està essent atacada i reduïda pels Bombers. L’incendi es va estabilitzar ahir, dissabte 5 d’agost, a les 21:30 hores després de cremar unes 573 hectàrees de Colera i Portbou, segons els Agents Rurals.

S’han aixecat els confinaments a Colera, Portbou i tres urbanitzacions de Llançà. Durant la jornada d’avui, diumenge 6 d’agost, està previst que treballin a la zona 19 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris dels Bombers. El Servei Meteorològic espera que la tramuntana es reforci entre migdia i vespre.

“Tenim com a objectiu del dia treballar en dos punts estratègics de difícil accés per l’orografia i assegurar aquesta zona ¡, que és per on es podria escapar l’incendi”, ha reconegut Miquel València, sotsinspector dels Bombers, des del Centre Cívic de Colera. “Avui a les 07.40 hores hi ha hagut una petita represa al flanc esquerra, que ja ha pogut ser controlada”, ha precisat València”, que ha assenyalat que la forta tramuntana impedeix els mitjans aeris enlairar-se.

“La meteorologia ens fa ser prudents, perquè la tramuntana es mantindrà forta fins a la tarda”, ha conclòs el sotsinspector dels Bombers. S’han aixecat els confinaments que afectaven Colera, Portbou i tres urbanitzacions de Llançà i s’ha restablert la circulació de trens entre Figueres i Cervera de la Marenda.

A la carretera N-260 es fan controls de trànsit i només hi poden circular veïns i qui vagi a treballar. La carretera vella del coll del Frare es manté tallada per facilitar la tasca de vigilància i extinció de les dotacions terrestres dels Bombers.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari