Els establiments de Portbou reclamen subvencions per pal·liar les pèrdues de l’incendi de l’Empordà

L'Ajuntament es reunirà amb els comerços per "saber quines afectacions han tingut" i ajudar-los

Restaurant Voramar de Portbou (ACN)
Restaurant Voramar de Portbou (ACN).

L’incendi de l’Empordà, que ha cremat hectàrees als municipis de Colera i Portbou, està provocant pèrdues econòmiques als restaurants i als hotels de la zona. L’aturada del subministrament elèctric i d’aigua d’aquest dissabte al matí i els talls de carreteres han provocat que la majoria dels turistes cancel·lessin les reserves.

“La gent prefereix no venir per precaució, tot i que amb reserva podrien passar”, ha explicat l’alcalde de Portbou, Gael Rodríguez, que ha detallat que des de l’Ajuntament es reuniran amb els comerços “per saber quines afectacions han tingut” i treballaran amb la resta d’administracions “per poder ajudar tota aquesta gent”. Algunes companyies també han deixat sense internet ni línia de telèfon fix els establiments.

Els restaurants i els hotels de Portbou demanen rebre subvencions per poder fer front a l’afectació econòmica d’aquest incendi a l’Alt Empordà, que s’ha estabilitzat però ja ha afectat 573 hectàrees dels municipis de Colera i Portbou. Exposen que el foc ha fet que la majoria de reserves es cancel·lessin, deixant les habitacions dels hotels i els hostals buides i el menjar fresc fet malbé dins les neveres pels talls del subministrament elèctric.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari