Barcelona deixa sense efecte la limitació de 30 km/h en entorns escolars a l’agost

La mesura entra en vigor aquest dimarts i pretén "flexibilitzar els límits de velocitat" durant les vacances escolars

L’Ajuntament de Barcelona ha deixat sense efecte la limitació de 30 km/h en entorns escolars situats en carrers principals. La mesura, que es va anunciar a principis de juliol, ha entrat en vigor aquest dimarts, i pretén “flexibilitzar els límits de velocitat” ara que els centres escolars estan tancats. Per això, s’han reprogramat els dotze radars situats en aquestes vies per tal que durant l’agost no se sancionin els vehicles que van a més de 30 km/h, sinó que ho facin només quan se superin els 50 km/h, que és la màxima velocitat permesa en aquests carrers. A partir de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, la limitació de 30 km/h tornarà a estar vigent de dilluns a dissabte entre les 7 h i les 22 h.

L’ajuntament va prendre aquesta decisió el passat mes de juliol per “continuar garantint la seguretat dels infants durant les entrades i sortides dels centres escolars”, però flexibilitzant la limitació a 30 km/h durant l’agost, coincidint amb el període en què els centres estan tancats. De fet, durant el curs escolar aquesta flexibilització també està en vigor durant les nits, els diumenges i els festius.

Actualment, la ciutat de Barcelona compta amb trenta-tres trams de carrers de xarxa bàsica que passen per davant de centres escolars i, per tant, estan limitats a 30 km/h. D’aquests, dotze estan controlats per radars. Avui dia, la senyalització en aquests punts ja està modificada per indicar que la limitació a 30 km/h no s’aplicarà fora dels horaris i el calendari establerts.

L’objectiu de la mesura, segons el consistori, és “sensibilitzar” als conductors i “donar a conèixer” la velocitat a la qual estan circulant. A més, també permet que l’àrea de Mobilitat pugui recollir informació sobre el grau de compliment dels límits de velocitat de la ciutat de Barcelona. Amb tot, la voluntat de l’ajuntament és “incrementar la seguretat viària” i “reduir els sinistres viaris” a la capital catalana.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari