Barcelona registra un 13,7% de delictes més que el primer semestre del 2022

Les denúncies per violència sexual són enguany un 27,4% més que el 2019

Primera Junta de Seguretat del nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni

Foto: Ajuntament de Barcelona

La delinqüència s’ha incrementat un 13,7% a Barcelona el primer semestre del 2023 en relació amb el mateix període de l’any passat, segons ha informat la Junta de Seguretat Local.

Els creixements més destacats s’han registrat en els delictes contra el patrimoni, com ara els furts, que han pujat un 15%; els delictes contra les persones, amb un 11,5% més; i els delictes contra la salut pública, entre els quals destaquen els relacionats amb les drogues, que són un 11,2% més.

Els furts, en concret, sumen gairebé la meitat de tots els delictes que es registren a la capital catalana, i un 72,5% es cometen al carrer o en comerços, mentre que la resta tenen lloc en mitjans de transport públic, recull Betevé.

Els delictes, però, són un 10,4% menys que el 2019, l’últim any no afectat per la pandèmia de la covid-19, però respecte a aquell any les denúncies per violència sexual han experimentat un increment del 27,4%. A més, respecte a fa quatre anys també han crescut un 17% les denúncies per violència de gènere.

Pel que fa a les detencions, s’ha registrat ara un increment del 23,4% respecte al 2022 i del 15% respecte al 2019, i els investigats també són més: la xifra ha crescut un 15% des de l’any passat i és un 9,5% superior a la del 2019.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari