La Sindicatura de Comptes alerta d’un fraccionament de contractes al Banc de Sang i Teixits

L'informe del 2020 reflecteix un abús dels encàrrecs menors amb els mateixos proveïdors

Bus del Banc de Sang i Teixits

Foto: Banc de Sang i Teixits

La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha alertat del fraccionament de contractes al Banc de Sang i Teixits (BST) i l’abús dels contractes menors amb els mateixos proveïdors i serveis durant el 2020, recull l’ACN.

Un informe de la Sindicatura corresponent a aquell any conclou que el BST, empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat, va formalitzar un nombre important d’autoritzacions de despesa de contractes menors als mateixos proveïdors i per al subministrament del mateix producte.

La suma dels imports autoritzats superava els 15.000 euros marcats per la llei com a límit per als contractes menors, per això hauria calgut un procediment amb publicitat i concurrència i s’apunta que hi va haver un fraccionament indegut.

La Sindicatura remarca que el director general del BST va signar resolucions per ampliar el termini de diversos contractes. Entre aquests hi havia el de manteniment de l’edifici central, situat al barri del Poblenou de Barcelona, que inclou laboratoris i magatzem, per 0,98 milions d’euros; i el d’1,63 milions pel subministrament de reactius per analítiques de sida, hepatitis i chagas.

Segons l’informe del 2020, no es donaven els condicionants establerts per la llei de contractes del sector públic per poder prorrogar-los. A més, la Sindicatura destaca que alguns convenis i encàrrecs a mitjans propis no eren publicats al registre de convenis de col·laboració i cooperació de la Generalitat i al Diari Oficial (DOGC), tal com obliga la llei de transparència.

En el moment de formalització d’aquests contactes, el director del BST era Enric Argelagués, que va exercir el càrrec durant 17 anys en dues etapes, del 1993 al 2002 i del 2013 al 2021.

(Visited 183 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari