Llarena deixa Ponsatí a un pas del judici per desobediència

El jutge de la causa del procés conclou el sumari després que l'eurodiputada fos detinguda i posada en llibertat

    Clara Ponsatí sortint dels jutjats de guàrdia de Barcelona (ACN)

    El magistrat instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena, ha conclòs el sumari de l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí per un presumpte delicte de desobediència i l’ha deixat a un pas del judici. El jutge del Tribunal Suprem ha assenyalat que, una vegada practicades les diligències necessàries, no es considera necessària cap indagació més, i és procedent remetre testimoni de la causa a la Sala Penal per a la senyalització del judici. 

    Aquest dilluns, els Mossos d’Esquadra van detenir l’eurodiputada de Junts al carrer Comte Borrell de Barcelona, poc després que publiqués un missatge a les xarxes socials dient que estava a la capital catalana. Ponsatí va quedar en llibertat un cop va comparèixer davant del jutge de guàrdia, i va negar-se a declarar per recomanació legal.

    Llarena ha conclòs el sumari gairebé sis anys després d’iniciar-lo. L’eurodiputada de Junts i exconsellera s’enfronta a un processament per desobediència, que implicaria una pena d’inhabilitació de fins a dos anys, però no una pena de presó. A diferència dels també eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín, Ponsatí no està acusada de malversació, un delicte que comporta una condemna de fins a 13 anys de presó.

    (Visited 42 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari